Guider för att locka håret – Tips och Inspiration

Locktången är ett fantastiskt verktyg för den som vill locka håret och även om man kan göra enkla lockar med en plattång så blir det inte samma sak och du har mycket större frihet med en locktång. Det är dock inte alla som har talangen att locka håret medfött och där av denna sida.

På denna sida har vi samlat guider och tips på hur du på olika sätt kan locka ditt hår och skapa olika frisyrer. De flesta videos är på engelska men det är ändå enkelt att följa med och fungerar även bra för dig som bara vill fånga upp lite inspiration. Vi har dock till varje video även lagt in instruktioner på svenska för att göra det ännu lättare att förstå och följa med.

Till varje video försöker vi specificera vilken locktång och cylinder som används. Detta hjälper dig att få en uppfattning om vilka diameter och hur stor locktången som används är eftersom detta i sin tur påverkar resultatet.

Vågigt hår med volym (med GHD Curve Soft Curl Tong)

Denna video går igenom hur du gör vågigt hår med volym med hjälp av locktången Curve Soft Curl Tong från ghd (med 32mm i cylinder).

  1. Börja med att dela in håret i en bottensektion och en toppsektion.
  2. Ta sedan en liten del av håret som tillhör bottensektionen och snurra det runt locktången. Lämna gärna lite rum kvar så du inte trycker locktången tätt intill huvudet. Stäng sedan locktången och rulla den lite inåt mot hårroten. Vänta där i 5-8 sekunder beroende på hur tjock och svårlockat ditt hår är.
  3. Fortsätt sedan med att jobba dig runt så du slutför hela bottensektionen innan du övergår till att locka toppen.
  4. Toppen av håret gör du på samma sätt genom att jobba igenom håret sektion efter sektion. Du kan lämna lite mer avstånd ner till roten när du lockar den översta delen, men hur mycket får du själv experimentera med eller göra precis som i videon.

Enkel guide till att använda locktång

Denna guide går igenom grunderna och är väldigt noggrann med genomgången för hur du använder en locktång för att locka håret. Hon pratar lite snabbt i mellan åt men med hjälp av videon tror vi ändå att du kan få ut mycket av att se den. Hon har ganska rakt och tunt hår vilket givetvis kan ha en viss betydelse för hur länge hon värmer med locktången.

Det finns mycket att ta med sig från denna video som nybörjare. Men att dela in håret i två sektioner, använda klämmer och att jobba med locktången bort från ansiktet är viktiga aspekter för att lyckas bra. Vi tycker även du ska prova dig fram med hur länge du behöver värma ditt hår för att lyckas med bra lockar. Ju kortare tid du utsätter håret för värme ju mindre slitage kommer det att bli. Därför är det bra om du ganska snabbt får en uppfattning om du ska värma håret i 5 eller 15 sekunder. Här spelar det även stor roll vilken locktång du har och du bör läsa manualen med så du inte överstrider något som står där.