ghd Curve Creative Curl Wand

ghd Curve Creative Curl Wand

fr. 1599kr
8.7

Kvalitet

9.0/10

Funktioner

9.5/10

Design

9.0/10

Resultat

10.0/10

Pris

6.0/10

Pros

 • Snabb uppvärmning
 • Enkel att använda
 • Roterande sladd
 • Automatisk avstängning efter 30 min
 • Cool tip (sval topp att hålla i)

Cons

 • Högt pris

ghd är kända för sina lyxiga och väldigt bra värmeverktyg. Denna locktång visar precis som många av deras plattänger att de verkligen riktar sig till professionella användare och de som vill ha en locktång i toppklass.

Curve Creative Curl Wand har flera smarta funktioner på pappret och i tester visar de även att de har betydelse i praktiken. I locktången sitter sex stycken värmesensorer som läser av temperaturen och justerar temperaturen lokalt vid behov. Detta gör att du får en jämn värme längd hela locktången och att temperaturen håller sig på 185 grader vilket har visat sig vara en optimala temperatur för att få ett bra resultat utan att slita på håret.

Det är heller inte speciellt svårt att använda sig av Curve Creative Curl Wand från ghd. Om vi bortser från förberedelserna som att fästa upp håret och använda värmeskyddande spray så är det bara att koppla in locktången så är den redo att användas nästan direkt. En stor fördel med just Curve Creative Curl Wand i jämförelse med framförallt billigare modeller är att den har en s.k. Cool Tip som innebär att där längst ut på locktången är en sval topp som du kan hålla i utan att bränna dig. En kanske enkel och onödig funktion men det gör det mycket enklare att locka håret, speciellt om du har lite tjockare hår och måste hålla håret där lite längre.

Locktången är något konformad vilket underlättar om du villa locka håret efter många moderna hårstilar som t.ex. ”Beachy Waves”.

Om man ser till utbudet av locktänger och jämför med andra modeller är det ingen tvekan om att Curve Creative Curl Wand från ghd tillhör det absoluta toppsegmentet. Det är en lyxig produkt och om du tycker att priset är okej så kommer du förmodligen även bli väldigt nöjd med den. Det är dock ingen billig locktång och även om den är bland det bästa du kan få så är den inte tre gånger så bra som en locktång i 500-kronors klassen.

Vill du ha det bästa och är villig att betala för det så borde denna ligga på önskelistan. Det är ingen tillfällighet att denna används av stylister inom modeindustrin.

Bilder

Funktioner

 • Konformad värmare – Revolutionerande form från 28 mm ner till 23 mm i toppen. Gör det lättare att få variation på lockarna.
 • Kall topp – En sval topp att hålla i gör det mycket lättare att locka håret
 • Stativ – Säkerhetsstativ som gör det möjligt att ställa ifrån sig den på ett hårt underlag.
 • Tri-Zone-teknologi – Förbättrar värmespridningen i locktången
 • Keramisk täckning – Förbättrar glansen i håret och lockarna vid användning
 • Sovläge – Automatiskt avstängning efter 30 minuter om den inte använts
 • Universal volt – Gör det möjligt att använda locktången utomlands
 • Lång kabel – Professionell kabel med rätt längd och vridbar för lättare hantering.

Videos

Sammanställning av videos på ghd Curve Creative Curl Wand. Här få du se locktången i användning och tips på hur du använder den för att skapa olika utseenden.

Produktvideo från ghd själva som visar locktången i användning. De visar tydligt med bra instruktioner hur du kan skapa ”loose laid back curls”.

En annan produktvideo från hösten 2014 som visar hur en stylist använder ghds locktång Curve Creative Curl Wand för att göra en moden look med vågigt hår.

Dirty Looks visar Curve Creative Curl Wand i användning för att göra lockigt hår i stil Beachy Waves. Tydliga instruktioner för hur du själv ska kunna återskapa samma look.

Lämna en kommentar