Locktänger bäst i test

Är du intresserad av att läsa om de bästa locktängerna som finns att köpa just nu? I så fall bör du sätta dig bekvämt och läsa vad vi har att skriva här.

Vi kommer här nedanför lista de locktänger som vi tycker är bäst. Hur vi tar fram dessa modeller och hur vi resonerar kan du läsa om längst ner på denna sida. Till höger om varje locktång har vi försökt klistra in en video som visar locktången i användning vilket gör det lättare för dig att jämföra modeller.

Vi har svårt att underhålla listan med de bästa locktängerna och vi känner att vi borde peka dig i rätt riktning för att hitta en bra locktång som passar dina behov. Testat.nu har sammanställt tester och recensioner av locktänger för att presentera de som är bäst i test. Att ta en närmare titt på de modellerna är nog ett bra val för att bli nöjd med sitt köp.

ghd Curve Creative Curl Wand

ghd-Curve-Creative-Curl-WandDenna locktång från ghd tillhör den absoluta toppklassen precis som vi är vana vid från deras plattänger. ghd Curve Creative Curl Wand är utan tvekan en av de bästa locktängerna på marknaden idag. Den konformade designen på locktången gör den flexibel att använda och lättare att få ett varierat resultat som man önskar.

Smarta funktioner som Cool Tip, roterbar sladd, automatisk avstängning och flera värmesensorer gör locktången enkel att använda. För oss är det en av de absolut självklara locktängerna i toppen och det är inte konstigt att den används flitigt i modeindustrin.

Locktången finns att köpa hos Lyko och Eleven för ca 1 599 kr.

TONI&GUY Deep Barrel Waver

Toni-Guy-Deep-Barrel-Waver

Denna locktång från TONI&GUY placerar sig bra tillsammans med de dyrare locktängerna. Fördelen med denna locktång framför många andra är att det är extremt enkelt att göra vågigt hår. Nackdelen är att det inte går att göra riktiga lockar som på en vanlig locktång där du snurrar håret runt en cylinder.

Locktången heter Deep Barrel Waver och kommer som sagt från TONI&GUY. Den utsågs till bäst i test av de som testades i Lyko Salong för sin enkelhet men samtidigt utmärkta resultat. Om du vill ha vågigt hår med mycket volym som är detta locktången för dig.

Locktången finns att köpa hos Lyko för ca 459 kr.

Så hittar vi de bästa...

Då och då görs tester på locktänger av svenska företaget. Ibland är det testföretag som testar alla möjliga produkter och ibland är det mode- och skönhetstidningar som går igenom ett antal modeller. Dessa tester kan i många fall vara indikation på vilka modeller man bör undvika och vilka modeller som har potential att vara bäst.

Problemet är dock att antalet locktänger som testas oftast rör sig om 5-7 stycken och det finns betydligt fler än så på marknaden. Den locktången som utses till bäst i test kanske egentligen bara är en medioker locktång och inte alls tillhör de allra bästa.

Det är av just denna anledning som vi valt att skapa denna sida, för att hjälpa konsumenter att hitta den bästa locktången. Men det är ingen enkel uppgift att ta på sig och att själv försöka testa alla locktänger som finns på marknaden är omöjligt. Därför behöver man förlita sig på andra tekniker för att nå sitt mål.

Ett sätt som vi tror ger en bra vinkel på vilka locktänger som är riktigt bra och potentiellt de bästa att köpa är att samla resultatet från såväl svenska som internationella tester för att få ut ett antal locktänger som uppenbarligen är bra nog för att vinna eller placera sig högt i enskilda tester. Om man sedan tittar på specifikationerna, priserna och vad konsumenter själva skriver om dem på nätet så tror vi att man har en betydligt bättre lista på de bästa locktängerna än de flesta andra.

Olika prisgrupper

Locktänger påverkas av samma kvalitetslagar som finns i andra branscher och det är därför heller inte fel att anta att den absoluta bästa locktången förmodligen tillhör de dyrare varianterna. Man får alltså vad man betalar för även om man ofta får betala ett litet överpris då de tillhör kända modemärken.

Det är dock långt ifrån alla som är intresserad av att läsa om den bästa locktången om de alltid kostar ca 1500 kronor eller mer. Därför har vi försökt att nämna de bästa ur två olika priskategorier.

Den första priskategorin har helt enkelt inget tak och vi kan då rekommendera de absolut bästa locktängerna även om de skulle kostar närmare 2000 kronor. Det är ofta professionella modeller som även används av frisörer som stylister inom modevärlden.

Vi kommer även försöka lista de bästa locktängerna ur en lägre prisklass med ett maxpris på ca 700-800 kronor. Exakt var vi drar gränsen beror lite hur priserna för marknaden ser ut (om dollarn är hög t.ex.). Målet är att kunna rekommendera ett par locktänger som är bland de bästa i sitt segment. Vi vill dock poängtera att det inte är de billigaste modellerna på marknaden. Om priset är viktigare än resultatet så bör du titta på sektionen för billiga locktänger som har som mål att lista de mest prisvärda och billiga modellerna.